De zomer actie is weer beschikbaar ! u heeft tot 31 juli de tijd om te bestellen met korting

Opslag haardhout


Hieronder een aantal tips voor het opslaan van haardhout.

Haardhout is een natuur product. Of u gedroogd haardhout of niet gedroogd haardhout aanschaft. Er zal ten alle tijden een vochtpercentage in het haardhout blijven zitten. Als u niet gedroogd haardhout aanschaft zit er een bepaald vochtheids percentage in de blokken. Dit kan varieren van 25 tot 43 %. In eiken en beuken ( harde soorten haardhout ) is het vocht gehalte minder dan in lichtere soorten zoals berken, esdoorn en elzen. Het is daarom aan te raden om ten alle tijden het haardhout in de buiten lucht op te slaan. Wind en zon zullen het hout altijd blijven drogen.

Slaat u het haardhout binnen op in bijvoorbeeld de garage of schuur? Zorg dan voor voldoende ventilatie. Als u het haardhout bezorgd krijgt tijdens een regen bui en het vervolgens binnen in schuur of garage neerlegt is dit zeker aan te raden. Door te weinig ventilatie zal het vocht constant terug komen op blokken. Deze zullen hierdoor niet drogen en vaak beschimmelt raken. Legt u het buiten in uw opslag neer dan zal het binnen 2 - 3 dagen ( afhankelijk van wind en regen ) helemaal verdwenen zijn.

Denk eraan bij uw hout opslag dat de west en noord kant de natste windrichtingen zijn. Als u de opslag op het oosten of zuiden zal plaatsen ligt het vaker vrij van regen en heeft het ( als die schijnt ) de hele ochtend of middag zon. Zeker in de winter maanden zult u merken dat het hout door vocht in de buiten lucht langer nat zal blijven aan de buiten zijden.

Als u gaat stoken is het aan te bevelen het haardhout enkele uren voor het stoken binnen te leggen. Het zal op kamer temperatuur komen waardoor het makkelijker brand dan dat u het koude klammige blok gelijk van buiten zal pakken.

Bewaar het haardhout dus in de buiten lucht. Bewaar als u het haardhout begint te stapelen een kleine ruimte onder het hout. De onderste blokken zullen door overvloedige regen nat blijven en slecht drogen.

Even in het kort :

Haardhout buiten opslaan.
Haardhout vrij van de grond bewaren.
Houthok op de oost of zuid kant.
Houthok maken waar de wind door heen kan.Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:
Klik hier

Direct bestellen >>Wilt u persoonlijk advies? Bel dan 0654-675173