De zomer actie is weer beschikbaar ! u heeft tot 31 juli de tijd om te bestellen met korting

Houtsoorten

 

De soorten open haardhout :

  • Eikenhout : Harde en taaie houtsoort. Geeft niet veel vlammen, maar verkoolt wat betekend dat het hout gaat gloeien. Dit geeft zijn lange warmte af. Het eiken heeft ten alle tijden van last van tannines. Dit is een zuur wat in het eikenhout zit. Dit zuur verdwijnt nooit helemaal uit het eikenhout, het helpt echter wel om de stammen en blokken lang te drogen. U kunt tevens droog eiken hout bestellen. Het voordeel hiervan is dat het al 2 jaar gedroogd is. Bestel nu!

    

  • Beukenhout : Beuken is net iets harder dan het eiken hout. Wij zelf zijn voorstander van beukenhout. Het is een mooie gladde houtsoort die lang brand, maar daarbij ook gezellig met een mooi vlammenspel. Net zoals bij het eiken hout verkoolt het waardoor het langer brand. Alleen de structuur is net iets dichter, wat deze soort tot de hardste soort uit ons assortiment maakt. U kunt ook het beuken hout gedroogd bestellen. Dit is direct te stoken na aflevering.  Bestel nu!

   

  • Haagbeuk : Tuurlijk mag naast het beukenhout de haagbeuk niet ontbreken. Haagbeuk en acacia hout zijn de hardste soorten haardhout die van nature in Nederland voorkomen. Dit is enkeld gedroogd te bestellen, want de soorten komen maar sporadies voor in ons assortiment.  • Essenhout: Een zeer aan te raden houtsoort. Het Essenhout is mooi licht van kleur, geeft een schitterend vlammenspel in uw kachel of openhaard. Is ook een hardere houtsoort.  Taai en elastisch openhaardhout verwerkt tot mooie handzame blokken met weinig knoesten. Zelfs in speksteen kachels gedijt deze soort uitstekend. Het brand namelijk trager, maar geeft wel redelijk snel zijn warmte af. Het essen hout kan alleen gedroogd besteld worden.  Bestel nu!

  • Berkenhout : Bij deze houtsoort word ook Esdoornhout en Elzenhout geleverd. Drie houtsoorten in één. Dit omdat ze niet veel van elkaar verschillen. Het berken heeft een zeer mooi uiterlijk door de witte schors en het esdoorn wat net iets zwaarder is dan het berken, waardoor het langer zal branden. Het elzen is de lichtste soort van de drie. Het vuur rode / oranje hout kleurt het geheel vrolijk op. Deze soorten worden door ons aanbevolen in uw openhaard. Het geeft namelijk een zeer gezellig knisperend vuurtje. Ofwel eindeloze avonden voor de openhaard! Word zowel gedroogd als niet gedroogd geleverd. Bestel nu!

  • Gemengd hout: Dit wordt door ons aanbevolen! Het is een mix van het Berken en/of Essen hout en het Eikenhout. Het openhaardhout brand heel gemakkelijk, maar vooral sfeervol en gezellig. Het eiken hier in tegen brand trager. Het is taai en elastisch. Hierdoor verkoolt het hout meer en gloeit dus langer door. Tevens direct stookbaar te bestellen! Bestel nu!

  • Netten haardhout: Wij bieden u ook de mogelijkheid het haardhout door ons te laten verpakken in zakken (dit is makkelijk als u bijvoorbeeld niet op de begane grond woont of op een woonboot) bij ons is 1 kuub Haardhout in netten 20 zakken á 50 dm. per zak.  De netten wegen ongeveer 25 kg. Bij gedroogd Haardhout in netten ongeveer 18 kg.


Het gehele jaar door leveren wij natuurlijk gedroogd haardhout. De bomen zijn na het kappen een jaar lang blijven liggen. Hierna verwerken wij deze tot blokken openhaardhout. Vervolgens laten wij de natuur zijn werk doen. De wind en zon drogen het haardhout zodanig door dat er een fantastisch droog product overblijft. U ervaart zeker het verschil! Duurzaam, milieuvriendelijk en natuurlijk gedroogd!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief:
Klik hier

Direct bestellen >>Wilt u persoonlijk advies? Bel dan 0654-675173